Camiler ve Din Görevlileri Haftası’na denk gelen açılış töreninde konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Manisa Şube Başkanı İbrahim Durgut, sendikal mücadelenin geçmişten bugüne uzanan tarihsel sürecine vurgu yaptı.
Başkan Durgut, 1989 yılında TÜRKAV ile başlayan sürecin 1992’de Türkiye Kamu-Sen ve 2001 yılında Türk Diyanet Vakıf-Sen ile devam ettiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet kolunda faaliyet gösteren ilk sendikanın Manisa bürosunu açmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.
Başarılı organizasyonların üç temel unsuru olduğuna dikkat çeken Durgut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Organizasyonlarda üç ayaklı bir sacayağı vardır: İnsan, imkan ve mekan. Camiler ve Din Görevlileri Haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde insan ve imkanımızı, açılışını yaptığımız bu mekanla tamamlıyoruz. Mimar Sinan’ın eseri Muradiye Camii’nin önünde, hastalara şifa dağıtılan Sultan Camii’nin yanı başında üyelerimize hizmet edebileceğimiz güzel bir mekanın açılış mutluluğunu yaşıyoruz. Gücümüzü sayıdan değil; sadakatten, vefadan ve omuz omuza durmanın onurundan alıyoruz."
Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in kurulduğu günden bu yana "Bizim ilkemiz önce ülkemiz" anlayışıyla hareket ettiğini hatırlatan Durgut, sendikacılık anlayışlarını şu sözlerle özetledi:
Kul Hakkı ve Helal Kazanç: "Bizler için sendikacılık; yalnızca maaş pazarlığı değil, inançla yapılan bir hizmettir. Bu hizmetin temelinde kul hakkına riayet, helal kazanca saygı ve kamu vicdanına sadakat vardır."
Dik Duruş: "Biz, rüzgâr nereden eserse oraya dönenlerden olmadık. Duruşumuzu makamların değil; inancın, hakkın ve üyelerimizin sesleriyle belirledik."
25 Yıllık Tecrübe: "Hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmeden, 25 yıllık tecrübemiz ve temiz mazimizle mücadelemizi tek vücut olarak yürütmeye devam edeceğiz. Sendikacılıkta ahlak varsa, mücadelede zafer kaçınılmazdır."
Konuşmasının sonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da kutlayan Şube Başkanı İbrahim Durgut, ömrünü din hizmetine adamış din görevlilerini vefayla andı. Vefat eden hocalara Allah’tan rahmet, emekliye ayrılan personele ise sağlık ve afiyet dileklerinde bulunan Durgut, yeni hizmet binasının Manisa’ya ve tüm sendika üyelerine hayırlı olmasını temenni etti.
Yorum Yazın :Misafir